Här kan du läsa om oss, Ann; innehavare av butiken Ann-Tikt & Sånt, i Mellby och Annika; innehavare av butiken Drömmar Inne & Ute, i västra Mellby. I vår gemensamma blogg skriver vi om vår passion för inredning, antikt, trädgård, mat och familj. Välkommen att följa oss båda. Allt är ju roligare när man är två!


måndag 5 mars 2012

Mums en vanlig måndag...

Min systers väninna har en devis:
-Allt som tar mer än 10 minuter lagas ej i detta hus!

Det är kanske att hårddra saker och ting
men visst är det härligt när vardagsmaten blir:

Supergod med minsta möjliga insats, iallafall!
Här kommer ett så´nt recept

Sonen M:s  godaste Cabonara:

För 4 behöver du:
pasta för 4 personer
2 pkt bacon
rödlök
skogschampinjoner (jag brukar ta c:a 20 st)
5 dl matlagningsgrädde
2 äggulor, ekologiska
lite ostrester helst med smak
salt & peppar

Det är egentligen bara 2 saker som är viktiga här:
Svampen ska torrstekas & pastan ska passas noga!

Klipp baconet i bitar, lägg i kall stekpanna o stek knaprigt
Låt rinna av på papper
Torka ur pannan o lägg i svampen i torr stekpanna och stek på ganska hög värme. Rör hela tiden.
Svampen släpper vätska som ska steka in. Salta o peppra mot slutet.
Tag upp svampen o fräs den grovhackade rödlöken en kort stund i lite smör.
Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt 2 dl riven ost, koka ihop ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar. Rör i en äggula och tag av från spisen.

Nu blandas nykokt pasta med lök, bacon och svamp i varm skål
Häll över såsen och blanda. Blanda till sist i sista äggulan och strö öven nymalen svartpeppar efter smak
Satan i gatan, va gott!
Ann


1 kommentar:

  1. Supergott med minsta möjliga insats !!!! Det hakar jag lätt på ! :D
    Matlagning är inte min grej...
    Kram Anki

    SvaraRadera