Här kan du läsa om oss, Ann; innehavare av butiken Ann-Tikt & Sånt, i Mellby och Annika; innehavare av butiken Drömmar Inne & Ute, i västra Mellby. I vår gemensamma blogg skriver vi om vår passion för inredning, antikt, trädgård, mat och familj. Välkommen att följa oss båda. Allt är ju roligare när man är två!


lördag 4 februari 2012

Moules, moules...

God kväll på er!

Välkommen in i vårt kök, Tareq Taylor!

Hans recept på Chili-musslor är här för att stanna, definitivt.


Kokboken "Om mat och Kärlek" är för mej ett måste i köket just nu. Där är inte bara härliga recept
utan han skiver också om sin uppväxt och kärleken till livet.
Ja, jag ger den 5 solar, av 5 möjliga!!
Kanske ett tips till bokrean som snart är på gång...

Musslor är ju så vansinnigt gott och superenkelt att tillaga.
Och mina tonårstjejer (som blev drabbade senast), älskar det!


Tareq´s Chilimusslor

1 kg blåmusslor
1 gul lök
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
saften av 1 citron
1/2 burk krossade tomater
1/2 dl sweet chilisås
1 dl vitt vin
1 tsk salt
lite peppar
1/2 dl hackad persilja
1 knippe färsk basilika

Skölj musslorna och släng bort de som inte stänger sig.
Hacka lök, chili och vitlök och fräs det någon minut i olivoljan i en gryta.
Fyll sedan på i grytan med musslor, citronsaft, tomatkross, chilisås och vitt vin.
Salta och peppra
Lägg på locket och koka tills musslorna öppnat sig, det tar 5-7 minuter.
Släng bort de musslor som inte öppnat sig efter kokningen.
Strö över de färska örterna och servera.

Vi brukar bara ha hemgjorda vitlöksbröd till, men man kan också servera pasta till.
Blir det mycket spad över, så göra man en soppa på det, dagen efter.
 Späd den med grädde eller cremefraiche.
Lycka till!

Nä, nu e det snart dags för Melodifestivalen. Måste kolla in Jack, våra vänners son som dansar i pausen!

Ha en härlig lördagkväll.
Kram
ANNIKA




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar